Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

Vänsterextremt attentat mot konservativ studentförening

Under natten till nationaldagen blev Heimdals lokal i Uppsala vandaliserad av vänsterextremister som limmade igen dörren och sprayade fasaden med våldsbejakande symbolik...

Se till att bli betalande prenumerant genom kortbetalning för att stödja min granskande och utmanande journalistik. Det går även bra att swisha ett valfritt bidrag eller 720 kr till 123-697 89 69 för en årsprenumeration. Märk insättningen med “prenumeration” samt din mejladress eller “gåva”. Tack för ditt stöd!

Bara några dagar innan detta viktiga EU-val blev den konservativa studentföreningen Heimdals lokal i Uppsala utsatt för ett attentat från vänsterextremister.

Fasaden vandaliserades med det omringade A:et som är en gemensam symbol för våldsbejakande vänsterextremister, enligt Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) och Center mot Våldsbejakande Extremisms (CVE) kunskapsöversikt om den autonoma miljön.

▹ Läs CVE:s kunskapsöversikt om den autonoma miljön här

När styrelsen försökte ta sig in i lokalen märkte de att dörren hade blivit igenlimmad av vänsterextremisterna.

Attacken kommer bara några dagar efter att konservativa studenter hade anordnat en grillkväll i protest mot vänsterextremisternas trakasserier av universitetets anställda. Vänsterextremisterna var hotfulla och maskerade, och en person gick även till fysiskt angrepp.

Efter att grillkvällen avslutats blev studenterna förföljda av den kända vänsterextremisten Andreas Krummel. Tillsammans med en maskerad man jagade Krummel ungdomarna och såg att de gick in i Heimdals lokaler. Några dagar senare vandaliserades lokalen.

▹ Läs mer om Andreas Krummel här

Nu återstår det att se om denna attack mot det sverigevänliga civilsamhället får lika mycket uppmärksamhet som händelsen i Gubbängen. Kommentera gärna vad ni tror kommer att hända!

Christian Peterson


Christian Peterson är ansvarig utgivare för assarchristian.se. Kommentarer förhandsgranskas inte av redaktionen och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.
0 Comments