Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript
2

Vänsterextremisten Tobias Hübinette flyr frågor om brandattacken mot ex-frun

Efter tio års äktenskap blev AFA-grundaren Tobias Hübinette “cuckad” av sin bästa vän Erik. Då svarade den psykiskt sjuke vänsterextremisten och "forskaren" med en rad brandattacker mot paret...
2

Efter tio års äktenskap blev AFA-grundaren Tobias Hübinette “cuckad” av sin bästa vän Erik. Då svarade den psykiskt sjuke vänsterextremisten och "forskaren" med att tända eld på sin ex-frus tillhörigheter och klottrade “dö Erik” i vardagsrummet. Han åkte senare hem till Erik, kastade in en brinnande tändsticka genom brevinkastet och hällde bensin över dörren…

I samarbete med Nick Alinia sökte vi Tobias Hübinette för en kommentar om brandattacken mot ex-frun. Istället för att förklara sig, försökte Hübinette söka skydd hos polisen och flydde senare ned i tunnelbanan när han inte fick något gehör!

Se till att bli betalande prenumerant för att stödja min konfrontativa och granskande journalistik. Det går även bra att swisha ett valfritt bidrag eller 720 kr till 123-697 89 69 för en årsprenumeration. Märk i så fall insättningen med “prenumeration” samt din mejladress eller “gåva”.

Jag tar också emot förutsättningslösa gåvor till mig, personligen, genom swish-numret +46760891489. Läs mer om villkoren för detta här.

Atlasgatan i Vasastan, Stockholm.

Tänder eld på sin egen lägenhet

Den 20 juni 2006 skakades Vastastan i Stockholm av en händelse som visade Tobias Hübinettes rätta ansikte. Den vänsterextrema AFA-grundaren och antivita rasisten gick över gränsen, driven av svartsjuka, frustration och allvarlig psykisk sjukdom. Efter ett tioårigt förhållande separerade Tobias och hans fru Anna. Men när Anna inledde ett förhållande med Tobias vän Erik, brast det för Tobias.

Tidigt på morgonen den 20 juni tog Tobias Annas tillhörigheter, inklusive deras brudklänning, ut på balkongen. Han tände eld på dem med en tändsticka. Men han stannade inte där. Tobias använde kemiska medel som för att kläderna skulle antända fortare.

Vid 9.30-tiden kallades brandkåren till lägenheten. De fann en hög med brandskadade kläder och allvarliga brännmärken på fasten. Inuti lägenheten hade Tobias skrivit hotfulla meddelanden som “dö Erik” på väggarna.

Senare samma dag gick Tobias till Eriks lägenhet i Kungshamra, Solna. Han försökte sätta eld på postfacket och hällde tändvätska på dörren. Som tur var brann det aldrig, Hübinette var så uppjagad och känslosam att han inte klarade av denna enkla uppgift.

Två månaders fängelse

Tobias Hübinette dömdes senare till två månaders fängelse för olaga hot och allmänfarlig vårdslöshet. Mordbrandsanklagelsen ogillades eftersom domstolen inte kunde fastställa att Hübinette var i sina sinnes fulla bruk och därigenom förstått att branden hade kunnat sprida sig till resten av fastigheten.

Flyr kritiska frågor

När journalisten

sökte Tobias Hübinette för en kommentar om brandattackerna fick han inget svar. Istället sprang den flerfaldigt dömda våldsbrottslingen över gatan och blev nästa påkörd av en förbipasserande taxi. Efter ett misslyckat försök till att förmå polisen till att hindra Alinia från att ställa frågor flydde Hübinette ned i tunnelbanan.

Se hela reportaget på X, YouTube eller Rumble och glöm heller inte att dela reportaget med dina vänner och bekanta.

Läs mer om Hübinettes brottslighet

Se till att bli betalande prenumerant för att ta del av min fördjupande genomgång av Tobias Hübinettes brandattacker och tragiska livsöde. Då får du även tillgång till handlingarna från domstolen, mejlkonversationer och en unik inblick i förföljelsen mot paret som pågick under flera års tid. Dödshot, påhittade historier om Hells Angels: you name it. Du får också höra inspelningar där Hübinette förklarar hur han hittade sin “rasliga gemenskap” och varför han bara umgås med koreaner.

▹ Läs hela granskningen här

Christian Peterson


David Eriksson är ansvarig utgivare för assarchristian.se. Kommentarer förhandsgranskas inte av redaktionen och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 Comments