Playback speed
×
Share post
Share post at current time
0:00
/
0:00
Transcript

Zigenska tiggare totalförstör friluftsområde: "Vi har ockuperat området"

I Järfälla har ett friluftsområde ockuperats av en utländsk zigenarliga. Skogen är totalförstörd men politikerna lyfter ändå inte ett finger...

Se till att bli betalande prenumerant genom kortbetalning för att stödja min granskande och utmanande journalistik. Det går även bra att swisha ett valfritt bidrag eller 720 kr till 123-697 89 69 för en årsprenumeration. Märk insättningen med “prenumeration” samt din mejladress.

Jag tar också emot förutsättningslösa gåvor till mig, personligen, genom swish-numret +46760891489. Läs mer om villkoren för detta här.

Sanitära oangelägenheter

I ett friluftsområde mellan två motortrafikleder i Järfälla har zigenska tiggare byggt upp en kåkstad. Bosättningen är en i mängden av alla de illegala ockupationerna av kommunal mark och snart kommer de att kunna fira sitt tioårsjubileum.

Skogen har en del fornlämningar från vikingatiden men det är inte direkt något som zigenarna verkar respektera. Flera träd har fällts och idag är hela området fyllt med skräp och annat bråte.

Dessutom fimpar zigenarna cigaretter i den torra mossan och bland löven. I kombination med dem ständigt brinnande skorstenarna utgör lägret en konstant brandfara för hela skogsområdet och de närliggande bostäderna.

När jag kom fram till skogen tog det en stund att ta sig upp till lägret. Det är uppenbart att zigenarna medvetet har valt att bosätta sig uppe på en kulle där de kan agera ostört, utan någon som helst insyn från förbipasserande.

Låtsas som ingenting

Så fort som jag fick syn på en av ockupanterna frågade jag varför de skräpade ned och varför de inte kunde skaffa ett riktigt jobb som alla andra. Svaret löd som det alltid gör när man konfronterar dessa människor: ”Jag vet inte”.

Jag gick senare ned för den lilla slutningen och kunde då se att zigenarna hade huggit ned fler träd för att göra plats för ännu fler ruckel. Mellan bosättningarna var marken fylld med plastförpackningar, metallskrot, förstörda kläder, fimpade cigaretter, genomblöta turkmattor och rutten mat.

När jag öppnar dörren till ett av husen kommer stanken som en käftsmäll och jag vara nära på att spy ut hela min frukost. Definitivt en av dem värsta lukterna som jag någonsin har upplevt. Utöver Mathias Vågs vidriga odör.

På insidan av rucklet är det kolsvart och en smutsig madrass ligger på det stampade jordgolvet. I sängen ligger en massa matrester och rucklet är fyllt med flugor som flyger omkring i mörkret.

Videosamtal med upprörd klanledare

Från ingenstans dyker en till bosättare upp med telefonen i högsta hugg. På andra linjen hörs deras ledare gorma. Mannen är hotfull och utlovar konsekvenser om jag inte lämnar lägret.

Han säger till exempel att jag borde vara “försiktig” då jag har filmat deras “hem”. Mannen påstod även att jag som journalist inte har någon rätt att filma deras illegala ockupation av den kommunala skogen.

Hotfull ockupant utlovar konsekvenser

Ockupanten som jag utbytte några ord med när jag först anlände till lägret blev sur när jag lyste in i hans hydda och flög därefter ut genom dörren likt Shrek i den världskända mem:en från (Shrek the movie 2001).

Han var upprörd över min attityd och berättade att de andra ockupanterna var påväg till lägret och att de skulle “sluta illa” för mig om jag skulle stanna kvar inom synhåll för dessa.

När vi kände oss klara med konfrontationen av ockupanterna och var påväg därifrån fann vi ett packet glidmedel på en av de genomblöta turkmattorna.

Du kan även se hela reportaget på X och Rumble.

Bredvid låg ett cykellås samt flera tomma vodka flaskor. Undra vad som har hänt här? Blev min sista tanke medans jag begav mig ner för kullen och ut genom skogen…

Stort tack till civilsamhället som stod för säkerheten under inspelningen av detta reportage. Utan er hade detta inte varit möjligt!

Christian Peterson


David Eriksson är ansvarig utgivare för assarchristian.se. Kommentarer förhandsgranskas inte av redaktionen och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.
0 Comments